Acte on es constituirà la nova associació d'artistes de catalunya

AQUEST 19 DE DESEMBRE ENTRE LES 12:00 I LES 18:00, AL CENTRE CULTURAL DE MANRESA, HI HAURÀ L'ACTE ON ES CONSTITUIRÀ LA NOVA ASSOCIACIÓ D'ARTISTES DE CATALUNYA.
EL PROCEDIMENT HA REUNIT ARTISTES I PERSONES DEL SECTOR, QUE DURANT 5 MESOS, HEM ESTAT TREBALLANT PER CONFIGURAR UN NOU MODEL DE FUNCIONAMENT, MÉS TRANSVERSAL, MÉS PARTICIPATIU I MÉS TRANSPARENT.

La plataforma_artistes_cat, que aplega artistes, crítics i col·leccionistes, neix amb la missió d'encetar un debat que culminarà a finals d'any amb la creació d'una organització que pugui realitzar les tasques que van quedar sense continuïtat a partir de la desaparició de l'antiga associació.

Durant 4 mesos hem estant debatent per tot el territori amb els artistes i professionals de l'art de la zona.

Actualment, la plataforma està integrada per més de 230 persones del sector de l'art contemporani.

EN AQUESTS MOMENTS i fins al 19 de desembre, la plataforma_artistes_cat, ha tancat l'entrada dels seus integrants. D'aquesta manera, qualsevol d'ells i elles, han pogut presentar candidatura per configurar la primera Junta Coordinadora de la nova associació d'artistes de Catalunya. Encara no tenim nom, el tindrem el 19 de desembre a Manresa, on farem l'Acte de constitució de l'Associació, on votarem (el que no puguin venir, votaran on-line), nom, seu i es posarà en debat, les últimes especificitats del model organitzatiu i la metodologia de treball, que hem estat debatent durant aquests quatre mesos per gran part del territori.Ha estat una tasca complexa, però molt rica i profitosa. Una vegada constituïda la nova associació, s'obriran les seves portes, per compartir amb tots els i les artistes i els professionals del sector que vulguin participar-hi. Junts per lluitar pels nostres drets, a la vegada que per comunicar i interconnectar la nostra feina amb el context.

A dia d'avui, s'han presentat 35 persones per comissions de treball i en Manresa, escollirem les que seran les 25 persones que integraran les 5 comissions de treball, que volem que sigui el grup motor i gestors de la nova associació. Les persones que no vagin a l'acte, estan votant via on-line.

Més de 30 persones de diferents procedències, de generacions diverses, amb experiències i recorreguts també diferents dins l'art contemporani, però amb un objectiu comú: treballar plegats per millorar les condicions laborals i professionals dels artistes, proporcionar serveis, coordinar-nos amb tot el territori, dissenyar i crear un observatori de bones pràctiques, en definitiva, traslladar a la societat el nostre treball i el que creiem que són les nostres aportacions.

Comunicar i comunicar-nos.
ÉS UN ACTE OBERT!

Més notícies
Arxiu de notícies