Lluita dels treballadors i treballadores culturals

Aquest dijous 16 de juny, els treballadors culturals dels SERVEIS EDUCATIUS CIUT’ART (http://ciutart.com/) faran el primer dia de vaga convocat per la Secció Sindical de SUT, coincidint amb la inauguració de l’exposició del MACBA d’aquesta temporada. Aquest mateix dia els acomodadors de L'Auditori realitzen una aturada per denunciar l'incompliment de l'acord de vaga a què es va arribar el passat juliol de 2015 després d'una vaga de 63 dies, així com represàlies cap a un dels treballadors.
Els altres dies de protesta convocats són el 23 de juny i 2 de juliol.

A la web de Ciut'art diuen: La plantilla de Ciut’art està integrada per persones amb estudis universitaris en graus directament relacionats amb les diferents activitats culturals que desenvolupen les institucions on treballem.

Així doncs, és hora de respectar i fer valer els drets dels tan ben preparats treballadors culturals.

Des de la secció sindical de SUT es denuncia que els abusos derivats del treball assalariat s’amplifiquen amb la subcontractació i es fa una denúncia explícita a les institucions públiques i empreses privades que fomenten la fragmentació de plantilles i la degradació de les condicions laborals a través de la subcontractació.

La convocatòria de les aturades vol reclamar:

  • La regularització dels contractes en frau de llei i el reconeixement del caràcter indefinit de les relacions laborals
  • La correcta adjudicació dels dies de vacances
  • El final del tracte discriminatori cap als anomenats “reforços”
  • El cessament immediat dels assetjaments duts a terme per l’empresa dirigits als companys i companyes de la Secció Sindical SUT, a més de la retirada de les sancions sense fonament imposades a un dels seus membres

més info a la web del SUT:

http://www.sindicatosut.org/...-ciut-art-convoca-paros-de-protesta-durante-el-verano

Més notícies
Arxiu de notícies