Comunicat en relació a les bases de la convocatòria del premi Ciutat de Palma Antoni Gelabert d'Arts Visuals 2016

Des de la PAAC, assessorem, donem suport als artistes i també vetllem per tal de què les institucions, convocatòries i els àmbits on es desenvolupa el treball artístic, compleixin amb les bones pràctiques professionals.

Des de l’Observatori de Bones Pràctiques Professionals responem públicament a les consultes dels nostres associats, assenyalant casos on els drets dels artistes no es respecten. Per això posem especial atenció a les bases de concursos i convocatòries, perquè sovint generen marcs de treball on es vulneren els drets dels artistes.

La comissió d'Àmbit Professional i Bones Pràctiques de la PAAC ha detectat certes irregularitats en les bases de la convocatòria del Premi Ciutat de Palma Antoni Gelabert d'Arts Visuals 2016, ja que no compleix alguns dels principals punts que recull el Codi de Bones Pràctiques i genera un marc d'hostilitat en les exigències cap als artistes a qui va dirigida la convocatòria.

Per tal d'informar i donar eines tant a les entitats organitzadores com als artistes que es presenten a aquest tipus de convocatòries, senyalem en un llistat els punts més conflictius que hem trobat a les seves bases d’enguany.

COMUNICAT_PCDP (pdf)

image

Més notícies
Arxiu de notícies