Comunicat de suport a l’obra “Foc de llar”

La plataforma assembleària d’artistes de Catalunya manifesta el total suport als estudiants de Belles Arts i als professors que coordinaven el projecte “Foc de llar”, els quals van haver de retirar una instal·lació en el Fossar de les Moreres, acció inscrita dins del Festival Llum de BCN.

Manifestem la nostra preocupació davant la utilització política que se n’ha fet. En cap cas cap s’ha intentat entendre la proposta, ni en quin marc s’inseria. Unes quantes piulades a la xarxa, amb unes intencions polítiques molt clares, han provocattot un rebombori innecessari, que ha acabat perjudicant els estudiants. El fet és significatiu, ja que per un costat evidencia la manipulació mediàtica i per l’altra el menysteniment del treball artístic. Així mateix, els comentaris ofensius davant la instal·lació i a qui l’ha produïda, estan totalment fora de lloc i no contribueixen ni al diàleg estètic, ni polític.

Sabem que el Fossar de les Moreres és un lloc amb una càrrega històrica i simbòlica concreta, com ho poden ser molts d’altres a Barcelona. Però també és un lloc públic i considerem que ningú se l’hauria d’apropiar. La peça en cap cas eraofensiva ni anava dirigida a qüestionar el que el Fossar significa. Cal dir que la mateixa peça es va exposar a Olot, en el Festival Lluèrnia, amb molt bona acollida.

Entenem que cap actuació a l’espai públic és neutre, però ens dol que alguns aprofitin qualsevol pretext per fer-ne crítiques arbitràries amb fins partidistes, i que aquesta minoria tingui l’autoritat de decidir que és correcte i de censurar el que no correspon amb el seu punt de vista. També ens dol que les institucions no siguin capaces de defensar-ho, després que la proposta fos aprovada.

Més notícies
Arxiu de notícies