El Macba torna a ser notícia

COMUNICAT OBERT DE LA PAAC (Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya) 01/04/2017

Encara tenim massa present en la memòria els greus fets del MACBA ara fa dos anys: un dels episodis més ignominiosos de la institució, protagonitzat pel seu director, Bartomeu Marí pressionat dels poders fàctics que controlen el Museu. L’acte de censura que va protagonitzar, del qual va haver de retractar-se, va ocasionar la seva dimissió i l'acomiadament improcedent dels comissaris Valentín Roma i Paul B. Preciado.

Estimem que no hi ha cap necessitat, ni és congruent, que ell retorni com a comissari d'una exposició que s'inaugura el pròxim 3 d'abril. El més lògic hauria estat traspassar els projectes pendents a les persones que continuen vinculades a la institució.

No tenim res a dir de l'artista Akram Zaatari, ni de la comissària HiuWai Chu. En canvi, sí que considerem que el vincle de l'anterior director i el Museu ja va finalitzar en el seu moment. El seu nom hauria de desaparèixer dels crèdits per decència. Si el senyor Marí no ho fa per pròpia iniciativa, algú ha d'assumir la responsabilitat de fer-ho.

És per això, que convidem a la direcció del Museu que no permeti que el nom del senyor Marí estigui present en la que volem sigui, una etapa constructiva i esperem promissòria.
Esperem també que aquesta nova etapa inclogui un debat a fons sobre l’estructura interna de la institució, la qual, requereix una transformació radical, si no volem que continuïn les males pràctiques que s’han anat succeint des dels seus inicis.

Més notícies
Arxiu de notícies