En suport d'un Cal Massó de gestió pública

La Plataforma Assembleària d'Artistes de Catalunya (PAAC), dóna suport a la moció que va presentar el grup municipal de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) en el Ple de l'Ajuntament de Reus, el passat divendres 12 de maig de 2017, per a la recuperació del Centre d'Art Cal Massó, com a equipament de gestió municipal.

El Centre d'Art Cal Massó de Reus va néixer com un equipament de programació cultural en diferents àmbits de les arts (visuals, teatre, poesia, música). Es va aconseguir finalment un compromís amb la Regidoria de Cultura perquè Reus tingués un referent artístic adient a les manifestacions de la cultura contemporània. Durant quatre anys es va desenvolupar un espai que responia a les necessitats de les noves formes d'experimentar l'art.

Amb el canvi de govern, l'Ajuntament de Reus va desestimar aquesta experiència que s'ubicava en les noves maneres de gestionar l'art i la cultura, i es va decidir externalitzar la seva gestió. Tots els equipaments públics del centre van passar a mans privades a canvi d'un lloguer irrisori, i sense una programació coherent amb les expectatives per les quals s'havia creat l'espai.

Actualment la ciutat de Reus no té cap espai de gestió municipal amb una programació estable d'art contemporani. És hora de recuperar Cal Massó per a la ciutat, amb una gestió diàfana i conseqüent amb les noves maneres de fer art i cultura.

Més notícies
Arxiu de notícies