Acte de fundació de la Unión de Artistas Contemporáneos de España - UNIÓN A.C.

El 27 de maig, al Círculo de Bellas Artes de Madrid, es va dur a terme l’acte de fundació de la nova federació d’associacions d’artistes visuals de l’Estat espanyol, Unión de Artistas Contemporáneos de España - UNIÓN A.C. La PAAC, com a membre de la federació, signa l’acta de l’assemblea constituent representada pel seu actual vicepresident primer, Tomás Pariente Dutor.

La presidència queda a càrrec de la Unión de Artistas Visuales de Andalucía (UAVA), i les vicepresidències a càrrec de l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB), l’Asociación Islas Canarias Artistas Visuales (AICAV) i Artistas Visuales Asociados de Madrid (AVAM); la Secretaria, a càrrec de l’Asociación de Música Electroacústica de España (AMEE) i la Tresoreria a càrrec de l’Asociación de las Artes Visuales de Asturias (AAVA). La PAAC és vocal, en la persona de Tomás Pariente Dutor i amb Nora Ancarola com a suplent.

El pla de treball de la Unión comença el seu recorregut amb la creació de comissions de treball específiques i una assemblea general que serà convocada pròximament, a on cada associació haurà de proposar una sòcia o soci d’honor. Les vuit comissions són les següents:

1. Comissió per l’Estatut de l’Artista

2. Comissió de carnets

3. Comissió de comunicació

4. Comissió de convenis marc

5. Comissió de Llei de Mecenatge

6. Comissió d’acció cultural exterior
    
7. Comissió pel Manual de Bones Pràctiques

8. Comissió per projectes i activitats

La UNIÓN A.C. representa l’Estat espanyol a la IAA - International Association of Art, organització internacional vinculada a la UNESCO i formada per 92 comitès nacionals.
Tot i que està pendent d’actualització, podeu donar un cop d’ull al web de la UNIÓN A.C.

Més notícies
Arxiu de notícies