La PAAC i la SEP: dues organitzacions joves obertes a la participació

El dissabte 17 de juny es va celebrar a la galeria sense ànim de lucre State of Concept d'Atenes la trobada entre la PAAC i la SEP (Societat de Treballadors Culturals). La SEP és una iniciativa amb moltes similituds amb la PAAC, que amb un nombre molt reduït de persones fa un any i mig que tira endavant el seu projecte a la capital grega. El cas particular del context grec és que ja existeix actualment una associació d'artistes, inscrita a la IAA, però que compta amb un complex i restrictiu sistema d'admissions. Les dades sobre nombre de socis/sòcies, presidència i altres informacions bàsiques semblen no estar a l'abast de tothom, i tot plegat ha acabat creant cert malestar entre una part dels artistes.

Durant una trobada que va durar gairebé 3 hores, l'organització, les xarxes creades i la informació que facilita la PAAC van ser valorades i acollides molt favorablement pels assistents. Es va generar un debat sobre la lluita política, els drets dels i de les artistes, el grau de compromís que requereix participar en un col·lectiu, la convivència amb els conflictes interns i altres aspectes que comparteixen tant la PAAC com la SEP. En ser preguntat respecte a les fites principals assolides per la PAAC, en Tomás Pariente Dutor va mencionar que potser seria l'estructura horitzontal oberta a la participació, amb la distància implícita entre la idea i la seva realització efectiva no exempta de dificultats.

La PAAC vol agrair als artistes Aris Spentsas i Rosana Sánchez la seva invitació a aquesta jornada i la cura que van tenir amb tots els detalls. Efharistó companyes!

Més notícies
Arxiu de notícies