"Grans exposicions internacionals": en resposta a la proposta de Collboni

El segon tinent d'alcalde de Barcelona Jaume Collboni acaba d'anunciar que l'Icub té intenció de crear un fons econòmic per finançar la "producció, co-producció i atracció de grans exposicions internacionals" al Pavelló Victòria Eugènia de la Fira de Barcelona, tal com recull el diari La Vanguardia. La denominació emprada és "fons de turisme cultural" i es preveu finançar-ho amb la taxa turística, a banda dels fons de l'Icub i fons de patrocini i mecenatge.
 
Es parla d'exposicions "d'interès internacional" per "atreure turistes respectuosos amb la ciutat", en una enèsima comparació amb altres ciutats externes a l'àmbit del sud d'Europa. Collboni, màxim representant de l'àmbit cultural de la ciutat com recorda aquest diari, expressa també el gran interès per implicar a "grans empreses" en la producció d'aquestes grans exposicions.
 
Des de la PAAC voldríem incidir en la manca de perspectiva que aquest enfocament implica de cara a la situació actual d'abandó i falta de recursos que pateix la xarxa d'agents culturals de tot el territori català, afectant tant a artistes com a crítics, comissaris i espais. No estaria de més haver pensat també en un espai dedicat als artistes locals de mitja i llarga trajectòria, així com en optimitzar la gestió i el funcionament dels espais ja existents.

Dona tota la impressió que l'aposta és en favor de maniobres electoralistes, amb aquesta insistència en qüestions de mida i no pas de contingut, a on qui treu més rendiment són els qui ostenten el poder econòmic i no el teixit cultural que treballa dia a dia per intentar avançar en la consecució de condicions de vida més dignes.

crèdit imatge: César Rangel (LV)

Més notícies
Arxiu de notícies