MANIFEST - Artistes contra l'estat policial i en defensa de les llibertats ciutadanes

Convocatòria de Cultura
Dilluns 25 de setembre a les 12.00 h
Plaça dels Àngels, Barcelona


La PAAC s'hi sumarà amb unes pancartes que us convidem a descarregar i imprimir en DIN A3

La Plataforma Assembleària d'Artistes de Catalunya vol manifestar el seu absolut rebuig a les recents actuacions dictades per l'Estat espanyol, que continuen en la línia d'assetjamenta les Institucions catalanes i que aquest 20 de setembre hantraspassat la frontera de la convivència i la democràcia, atacant la lliure expressió i els drets fonamentals dels ciutadans amb la il·legítima intervenció del Govern de Catalunya.

Creiem també que aquests esdeveniments transcendeixen l'àmbit estrictament català,i evidencien la crisi d'un Estat que ha fet fallida i que no té més respostes i recursos que la violència, demostrant, una vegada més, l'obsolescència del règim del 78, corrupte i en decadència.

Amb aquest manifest, els artistes volem sumar-nos al moviment pacífic i plural de la societat catalana, sortint al carrer en denúncia de l'actitud totalitària i repressiva del Govern espanyol, per tal de defensar el dret inalienable dels ciutadans i les ciutadanes a decidir democràticament el seu futur a través del seu vot.

És per això que:

Denunciem com il·legítima la intervenció del Govern de Catalunya, la judicialització i militarització del procés que viu la nostra societat amb recursos autoritaris i repressius impropis d'una societat democràtica del segle XXI.

Denunciem també que s’haintervingut la gestió econòmica d’institucions com museus i biblioteques, universitats, centres de recercao l’Institut Ramon Llull, i que això limita greument el desenvolupament de les activitats culturals i artístiques que d’elles depenen.

Denunciem la manipulació dels mitjans de comunicacióamb l’objectiu de distorsionar la bona convivència amb la qual el poble català està portant a terme aquests moments difícils de la seva història.

Donem suport als detinguts polítics, qualsevol sigui la seva ideologia.

Manifestem el nostre absolut rebuig a l'assetjament i la interferència del nostre dret a expressar-nos lliurement a les urnes l'1 d'octubre.

Per una societat justa, plural, lliure i en convivència.

Més notícies
Arxiu de notícies