Manifest #SalvemSantaMonica

En un enèsim canvi de rumb erràtic i arbitrari, mancat de reflexió i debat conjunts amb el sector, la Conselleria de Cultura ha decidit, sense consens, suprimir Arts Santa Mònica com a centre de creació interdisciplinari i transformar-lo en centre dedicat a l'arquitectura. Reivindiquem la necessitat de mantenir aquest centre creat l'any 1989, duent a terme una sèrie d'accions durant els dies 1 i 2 de desembre.

Destaquem que la Conselleria de Cultura incompleix els següents tres punts:

- el compromís amb el sector de les arts visuals i interdisciplinàries de mantenir un equipament imprescindible pel desenvolupament de projectes amb característiques singulars, que no tenen cabuda en altres espais de la ciutat;

- la presa de decisions en funció d'uns estudis previs i una planificació adequada, i consens amb els professionals del sector;

- les bones pràctiques en relació al sector i en el mateix centre.

Creiem també que el projecte interdisciplinari i lligat al territori, que és Arts Santa Mònica, és una peça clau per la nostra ciutat i articuladora del nostre país i que requereix una reflexió crítica respecte de la seva història i contingut.

Per altra banda, creiem que, en el moment de precarietat i complexitat política que vivim, no s'haurien de prendre decisions d'aquest nivell d'importància i que afecten a tot el sector dels i les professionals de la Cultura.

Considerem imprescindible que durant el 2018 s'activin unes jornades de treball que impliquin a tots els sectors vinculats a les arts per tal de trobar un encaix, de llarg recorregut, de contingut i de governança de l'Arts Santa Mònica dins del teixit cultural de la ciutat.

Per tot això diem #SALVEMSANTAMÒNICA

#SALVEMSANTAMONICA
#OCUPEMSANTAMONICA


Cartell (pdf) - Descarrega’lMés notícies
Arxiu de notícies