Reunió del grup de treball de l’Estatut de l’Artista a Madrid

El 15 de desembre de 2018 es va reunir presencialment per primer cop del grup de treball de l’Estatut de l’Artista a Madrid, a la seu d’AVAM a Matadero. Aquesta reunió va servir per fer una primera valoració dels documents presentats a la Subcomisión del Congreso para un Estatuto del Artista.
 
Es van comentar els documents següents:
- El Document marc de la Plataforma Seguir Creando (PSC)
- El document de la UNIÓN AC per a l'Estatut de l'Artista Visual
- Les 36 propostes per a millorar la condició professional en el món de la Cultura elaborades pel CoNCA
- El dictamen de la Subcomissió de Cultura per a un Estatut de l'Artista
- Documents parcials de l'informe de la Plataforma en Defensa de la Cultura (PDC) per a un Estatut de l'Artista
 
Aquesta reunió també va servir per fer un calendari d'accions per 2019, que ja hem engegat, participant amb reunions amb els principals partits polítics i el govern, per tal que el dictamen de la subcomissió sigui el punt de partida d'una sèrie de canvis legislatius que afavoreixin l'activitat artística, la professionalització i la seguretat jurídica dels artistes.
 
La realització d'aquestes tasques necessita l'assessorament professional d'advocats experts en drets d'autor i legislació que afecta l'activitat artística. Van assistir com a convidats en aquesta reunió el Bufete Gabeiras & Asociados, especialistes en dret cultural i polítiques patrimonials relacionades amb el 1% cultural reservat en tota obra pública. Aquesta trobada és la primera d'una sèrie de contactes amb els professionals de referència en aquest àmbit.
 
La UNIÓN AC, paral·lelament, ha participat en la Plataforma en Defensa de la Cultura a les seves reunions d'anàlisi del dictamen de l'Estatut de l'Artista, i a les seves propostes (82) de reals decrets de caràcter urgent en relació amb l'Estatut de l'Artista, encara en tràmit. La PAAC ha participat en el comentari d'aquests reals decrets, introduint la casuística dels artistes visuals quan hem considerat que no estava suficientment reflectida.

Més notícies
Arxiu de notícies