(anunciat i resultats) Encàrrecs Exploratoris:CCCB+PAAC

El CCCB (Centre de cultura contemporània de Barcelona) amb col·laboració amb la PAAC busca persones que puguin portar a terme quatre encàrrecs amb el Servei de Mediació


Encàrrecs Exploratoris. Obrim aquesta convocatòria a tota persona interessada, sense perdre de vista que aquests encàrrecs i altres assoliments que estem aconseguint no serien possible sense la força de totes les persones associades a la PAAC. Per això convidem a tothom a associar-se i fer més força col·lectiva. 


Terminis per a la selecció:

Tenint en compte l’estret marge per a la convocatòria demanem com a requisits per a la selecció un CV + carta de motivació enviat a la PAAC (paac@paac.cat) des d’avui dimarts 17 de novembre fins dijous 19 de novembre a les 23.59 h. Entre les persones candidates la PAAC escollirà el o els perfils que més s’adeqüin a l’encàrrec del CCCB i ho farà públic el dilluns 23 de novembre.


ENCÀRRECS EXPLORATORIS: CCCB + PAAC


El Servei de Mediació del CCCB trasllada a la PAAC quatre encàrrecs d’assessoria i exploració al voltant dels seus eixos de treball actuals. En cada cas, l’interès del CCCB rau en identificar artistes, pràctiques i projectes innovadors i inspiradors que puguin alimentar els propis processos de recerca i creació, i apuntar en la direcció d’incorporar nous projectes, mirades i formats als seus programes.


Aquests encàrrecs tenen voluntat informativa i exploratòria, i no suposen cap compromís per part del CCCB per desenvolupar un projecte o una línia de treball concreta. La PAAC assessorarà al CCCB per tal que quatre artistes de la plataforma assumeixin i puguin dur a terme els encàrrecs en el temps i forma indicats en aquest document.


Eixos de treball.- El CCCB encarregarà quatre informes sota els següents enunciats:


1/ Identificar projectes i eines de mediació que se situïn en la cruïlla art, ciència i tecnologia.


2/ Cartografiar artistes i projectes locals que explorin la relació entre ciutat, salut i sostenibilitat.


3/ Identificar artistes locals que integrin de manera profunda i innovadora la mediació com a part dels seus propis projectes de creació.


4/ Identificar i analitzar diversos prototips de residències web.


Objectiu.- Cada informe haurà d’identificar cinc 5 artistes i/o projectes (encara en curs o formalitzats en els últims 2 anys) que incorporin pràctiques, eines o idees que puguin obrir horitzons de possibilitat al CCCB i enriquir el seu programa públic i de mediació.


En cada cas, l’elecció ha d’estar justificada i ha de tenir en compte que el CCCB no és un centre d’art contemporani sinó un centre cultural amb vocació multidisciplinària i que aspira a interpel·lar amb els seus programes un públic divers i no especialitzat. També és crucial considerar que el CCCB aspira a construir un programa situat, que doni resposta a les grans qüestions contemporànies connectant el seu context immediat amb la resta del món.


Contingut.- Cada informe tindrà una extensió aproximada de 6.000 paraules i haurà d’incorporar una introducció que posi en context el seu àmbit i expliciti al màxim la perspectiva adoptada, i una descripció i valoració raonada dels cinc artistes o projectes triats. Es valoraran la diversitat i l’amplitud de la mirada de l’autor del informe i el seu coneixement expert del context local.


Honoraris.- Cada informe estarà remunerat amb 1500 euros (impostos inclosos). Serà responsabilitat de l’autor complir els requisits legals imprescindibles per presentar la factura d’acord amb els criteris que indiqui el CCCB i proveir a temps la factura i la documentació necessàries per fer efectiu el pagament. El termini de pagament serà de 30 a 60 dies a partir de la data de presentació de la factura.


Terminis.- L’informe complet s’ha de lliurar al CCCB el 8 de desembre de 2020, juntament amb la factura corresponent i la documentació necessària.


En cas que això no fos possible i previ acord amb el CCCB, l’encàrrec es podria dur a terme en dos fases: (Fase 1).- Data límit, 8 de desembre de 2020. És imprescindible que el document contingui l’índex i la introducció, i una indicació de quins seran els artistes/projectes triats. L’autor ha de presentar una factura per valor de 1000 euros (impostos inclosos) i tota la documentació necessària per fer efectiu el pagament. (Fase 2).- Data límit, 15 de gener de 2021. L’autor ha de lliurar el document finalitzat i una factura per valor de 500 euros (impostos inclosos).
 


**************************

dimarts 24NOV:
Ja tenim les persones seleccionades per als Encàrrecs Exploratoris amb el CCCB:

Pep Vidal
Helena Muñoz
Juan David Galindo
Rocío Campaña

Aquesta convocatòria ha estat feta de manera excepcional gràcies a un acord amb el CCCB al qual vam arribar en els darrers dies d’octubre. Aquesta institució ens va demanar ajut per trobar gent que ja estigués treballant en aquests temes. No hi havia temps perquè s’oficialitzés un jurat independent perquè l’encàrrec es formalitzés abans de final d’any. La tria l’hem fet la Junta de la PAAC tenint en compte el cv i la carta de motivació i la relació d’aquestes persones amb l’objecte de l’encàrrec. Agraïm la col·laboració i celeritat de les més de 30 persones que ens heu enviat la vostra sol·licitud. Sent conscients del poc temps i que les condicions d’anunci i selecció no eren les ideals, hem prioritzat el benefici dels i les artistes.

Aquests primers Encàrrecs Exploratoris són per a nosaltres un punt de partida per una col·laboració sòlida i permanent amb el CCCB. Una línia de treball que ja tenim oberta amb Fundació MACBA i amb d’altres institucions amb qui anunciarem acords properament.

Esteu atents i associeu-vos per tenir més força!


image

Més notícies
Arxiu de notícies