Entrevistes

L’arxiu educatiu vol ser una compilació de materials útils per l’aprenentatge i la pràctica docent en l’àmbit de l’educació visual i plàstica, incloent textos, transcripcions d’entrevistes, ressenyes i debats. Si hi ha material interessant que creus que hauria de ser-hi diga'ns-ho i ho valorarem .


La comissió d'educació ha iniciat una sèrie d'entrevistes amb persones vinculades a l'educació artística que anirem publicant en aquest espai.


Entrevista a diego marchante | Julio 2017

Diego Marchante “Genderhacker” (Pamplona, 1984). Es activista transfeminista y artista transmedia. También es Doctor en Bellas Artes por la Universidad de Barcelona y desde el 2007 trabaja como docente en la Facultad de Bellas Artes de la UB y en la UNIBA. Del 2008 al 2010 realizó el Master en Producciones Artísticas e Investigación en la UB y el Programa de Estudios Independientes PEI en el MACBA, donde desarrolló los proyectos colectivos El arte después de los feminismos (2009) y Peligrosidad Social: Minorías deseantes, lenguajes y prácticas en los 70-80 en el Estado español (2010). En 2016 finalizó su tesis doctoral Transbutch. Luchas fronterizas de género entre el arte y la política, un archivo de los movimientos sociales y las prácticas artísticas que han abordado las cuestiones de género en el contexto español desde una perspectiva queer y transfeminista. Su obra ha sido expuesta en Can Felipa, Caixaforum, Centro de las Artes de Sevilla, Centro Huarte, FAC Peregrina, MNCARS y Sala d’Art Jove. Ha realizado diversos talleres GenderHac-King en Tabacalera, La LABoral y Hangar. En 2017 se incorpora al equipo docente del Master Universitario en Estudios Culturales y Artes Visuales (perspectivas feministas y cuir/queer) - MUECA de la UMH.
 

Entrevista a Judit Vidiella | Frebrer 2017

Judit Vidiella és llicenciada el 1999 en Pintura i en Gravat, com a segona línia curricular, per la Universitat de Barcelona. En la mateixa universitat posteriorment, inicia un doctorat d’Educació Artística. Mentre fa aquest doctorat, el 2001,  li ofereixen una beca de Recerca i Docència. Defensa  la tesi sobre Estudis de Performance l’any 2009 i s’acredita com a lectora el mateix any. Fou professora a la Facultat de Belles Arts del 2009 al 2013, i s’especialitzà com a docent i coordinadora al Màster de Formació del Professorat de Secundària de Dibuix. Paral·lelament forma part del grup de recerca consolidat ESBRINA. Com a tutora de la Sala d’Art Jove, coincideix amb José A. Delgado i Rachel Fendler i formen el grup Col·lectivacions, un grup que forma docents en contextos artístics tant formals com no formals. Del 2013 al 2015 continua la seva trajectòria des de Portugual, a la Universidade de Évora, fent formació del professorat a secundària i primària, i com directora i docent al Màster de Formació del Professorat de Secundària d'Educació Artística. Actualment treballa a l’Escola Universitària ERAM de Salt, vinculada a la UdG, com a docent al grau d’Audiovisuals i Multimèdia (GAM) i al grau d’Arts escèniques (GAE).


Entrevista a Elisabet Pizarro | Gener 2017

Elisabet Pizarro és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona on també va dur a terme el Màster en Produccions i recerca artístiques. Actualment està finalitzant el Grau de Mestra d’Educació Primària a la UNIR (Universidad Internacional de la Rioja). També ha estat/és Professora d’Educació Visual i Plàstica a l’ESO i de Formació del Grau Superior de Gràfica Publicitària.


Entrevista a Arnau Rodellar | Juliol 2016

Arnau Rodellar Martí , Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, professor de Dibuix,
Col·legiat al Col·legi de Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya i afiliat a la CGT Ensenyament (Confederació General del Treball)