• Menú
 • Torna enrere
  Prototips

  Empelt MNAC

  Prototip de col·laboració entre el Museu Nacional d'Art de Catalunya i la PAAC. Empelt és un projecte que té com a objectiu donar suport a la creació local i a la recerca en l’àmbit de la museografia, mitjançant la incorporació o “empelt” d’artistes contemporanis a les taules de treball en què el museu desenvolupa diferents projectes.

  Aquesta convocatòria impulsada per la PAAC i el MNAC és una resposta a les reivindicacions del teixit creatiu de la ciutat per la implicació dels centres d'art en la creació i la investigació durant la crisi de la COVID-19.

  Està oberta a projectes d’artistes residents a Catalunya sense restriccions d’edat, interessats en participar en els processos de treball del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

  • El programa es desenvolupa a la manera d’una residència de 6 mesos de durada a les instal·lacions del Museu Nacional, en la qual els projectes seleccionats treballaran conjuntament amb els equips del museu en les diferents taules de treball que estan definint, elaborant i executant projectes de la institució per a l’any 2021.
  • La residència s’articula mitjançant l’assistència a reunions i sessions de treball, en una freqüència i format a determinar en cada cas, però mai superior en dedicació a una mitjana d’una trobada setmanal. Cada projecte estarà gestionat per un artista. Els artistes seleccionats disposaran d’una acreditació per a la seva lliure circulació pel museu i els espais que els hi sigui necessari en cada cas.
  • Els àmbits de treball són els següents:
   • Taula de Romànic: treballa en l’elaboració i renovació dels continguts i la narrativa de la col·lecció d’art romànic del Museu Nacional.
   • Taula d’Accessibilitat/Sostenibilitat: col·laboració en la implementació d’un pla integral que garanteixi l’accés universal a tots els recursos del Museu.
   • Centre de Recerca: aglutina la Biblioteca i l’Arxiu i està elaborant un pla per a posar en valor els seus fons, molt extensos i en gran part encara inaccessibles públicament.
   • Àmbit d’Educació: està replantejant tota la proposta del Museu Nacional per a la comunitat educativa i també per als visitants, tant pel que fa a les activitats presencials com les de proximitat o la nova plataforma virtual de continguts.

  +ìnfo de la convocatòria de 2021