• Menú
  • Torna enrere
    Activitats pedagògiques

    Tallers I quan ens fem grans què?

    Tres tallers temàtics per fer front a una etapa de la vida professional sovint oblidada i estigmatitzada: gestió de llegats, jubilació, arxius i amor.
    Tallers I quan ens fem grans què?

    (En aquests moments no hi ha dates previstes properes d'aquesta formació)

    Aquest tres tallers s'emmarquen dins del programa de recerca sobre l'Envelliment i la condició professional en arts visuals que duen a terme Maria Paz Montecinos i Anna Recasens, conjuntament amb la PAAC amb l’objectiu de fer emergir un estat de la qüestió sobre aquest tema que afecta directament a una part important de les persones que es dediquen a les arts visuals i per extensió afectarà noves generacions.

    Continguts:

    A) TALLER INFORMATIU. EDATISME. Escenaris per a combatre la discriminació per edat

    Taller/ taula de treball sobre la discriminació associada a l'Edatisme (especialment l'envelliment), qüestionant el foment que es fa des de determinades àrees del sector cultural i creatiu, i amb l'objectiu de definir bones pràctiques per a la desmitificació de l'edat i cap a un concepte intergeneracional de la cultura. Una sessió de treball per a suggerir canvis en les perspectives discriminatòries sobre l'edat (120 min) Dirigit a professionals del sector. Max 15 participants. Prèviament, es lliurarà als participants materials de lectura.

    B) TALLER D'EINES. L'ARXIU ARTÍSTIC PERSONAL. Inventariar, organitzar, guardar, visualitzar. Com fer un seguiment de l'obra personal.

    Gestionant el teu inventari tindràs control de la teva informació per a documentar, catalogar, i difondre la teva obra. En aquest taller parlarem de l'inventari, de la seva planificació, de sistemes de catalogació físics i digitals, de com documentar i ordenar el vostre cos de treball. De com difondre materials en web i xarxes utilitzant diverses plataformes, de com fer un seguiment de la pròpia obra, i d'eines que ens faciliten aquestes tasques. (120 min) Dirigit a artistes visuals. Max 15 participants. Prèviament, es lliurarà als participants materials de lectura.

    C) TALLER D'EINES. COM CONSTRUIR LA NARRATIVA DEL TEU LLEGAT

    Taller per a construir la narrativa del teu llegat: com explicar la teva història, com crear un relat del teu treball, per a saber reconèixer el lloc del món de l'art a què es pertany, i el rol en la comunitat artística. Treballarem amb els diferents elements que conformen un llegat més enllà de l'obra mateixa: notes, llibretes, documents, imatges, crèdits, correspondència, etc. Aprendrem maneres de fer la nostra pròpia narrativa, i com protegir i fer valdre el nostre llegat. (120 min) Dirigit a artistes visuals. Max 15 participants. Prèviament, es lliurarà als participants materials de lectura.

    Conductores:

    María Paz Montecinos

    És gestora cultural i investigadora, treballa en projectes de difusió de les arts, la ciència i el medi ambient, en l'intercanvi interdisciplinari entre artistes i científics i en activitats destinades al sector cultural analitzant qüestions d'abast global i ecosocial. Té una àmplia experiència en projectes internacionals de cooperació internacional. Ha dut a terme projectes a Europa, Amèrica Llatina, Amèrica i Àfrica, per a importants organitzacions com UN per als ODS Objectius del Desenvolupament Sostenible, UNDP (United Nations Development Programme), Fundació La Caixa, Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Cumbre medioambiental Rio +20, AECID, entre altres, entorn del canvi climàtic, l'alimentació, el malbaratament alimentari, el creixement saludable i el desenvolupament humà.

    Anna Recasens

    És artista visual, investigadora independent i activista cultural. Compagina projectes artístics personals i col·lectius amb treballs d'educació, gestió i difusió cultural, així com amb la recerca artística al voltant dels imaginaris col·lectius de la vida quotidiana, les fronteres entre l'urbà i el rural, públic i privat, i des d'una perspectiva i acció a favor dels béns comuns. Imparteix tallers i tutories sobre gestió de projectes artístics (amb XarxaProd i Artibarri entre d'altres), publica articles a diferents mitjans i participa en exposicions, conferències i taules de debat. Els seus projectes centren l'interès en la reflexió sobre la cultura contemporània, i l'intercanvi de coneixements entre les arts i les pràctiques socials.És membre de l'equip d'Idensitat des del 2005, de l'equip de Plataforma Vértices, i membre fundador del Col·lectiu artístic i associació cultural Mirapordonde.

    Aquesta activitat es realitza gràcies a la col·laboració de:

    MACBA

    Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura

    Ajuntament de Barcelona - ICUB

    Diputació de Barcelona

    En aquests moments no hi ha dates previstes properes d'aquesta formació