línies obertes
Artista resident a les xarxes de la PAAC
Convocatòria tancada. Col·lectiu guanyador edició 2023: Estructuras 3.000
L'objecte de la convocatòria és seleccionar un/a artista o col·lectiu que utilitzi les xarxes de l’associació lliurement per desenvolupar un projecte personal que, alhora, estigui en sintonia amb els objectius de l’associació: fer crítica de la cultura, ser una eina de transformació social, afavorir el debat i fer del món un lloc cuqui.
En els darrers tres anys les persones premiades van ser el 2020 Erik Harley (@prefeririaperiferia) amb el projecte Pakita, una sèrie de stories a Instagram sobre corrupció, urbanisme i arquitectura; @choyarchischa, el 2021, amb uns memes-denúncia sobre temes relacionats amb les males pràctiques i amb reivindicacions que la PAAC defensa, i, el darrer any, Elsa Casanova i Julia Parodi, col·lectiu @verde_chroma una crítica a les condicions laborals dels i les artistes a través d’un llenguatge proper al meme, gràcies a la manipulació d’imatges quotidianes.
Què oferim?
La temàtica és lliure sempre que ajudi a reforçar els objectius i valors de la PAAC.
El format de publicació està subjecte a la proposta que presenti l’artista. En qualsevol cas, la proposta s’haurà d’adequar a qualsevol canal de la PAAC (Twitter, Facebook o Instagram) i especificar quin format o formats són els escollits (vídeo, foto, text).
Pel que fa la freqüència de publicació, pels canals Facebook i Instagram es preveu una freqüència de publicació mínima d’un cop per setmana en cas de post/reels/carousels, però pot estar subjecte a modificació si el projecte concret ho requereix. Això fa un total de 17 peces mínim. Pels canals Twitter i Stories d’Instagram, tenint en compte la seva naturalesa efímera, la freqüència hauria d’adequar-se als condicionants del canal. El nombre de peces (tuits o stories), en aquest cas, està determinat pel que decideixi l’artista.
La persona seleccionada no haurà de fer les tasques de comunicació de la PAAC, ja que l’associació compta ja amb una persona alliberada per les tasques pròpies de la coordinació de comunicació. Per tal de respectar la feina comunicativa de la PAAC sí que hi haurà comunicació fluida amb la persona responsable de la comunicació de la PAAC, tant per proporcionar contingut possible de ser utilitzat com per proporcionar informació necessària per a la programació. Es preveu una reunió de coordinació general al principi de la residència per concretar el projecte i intercanviar preguntes i dubtes. Així i tot, la persona responsable de comunicació de la PAAC estarà disponible per oferir qualsevol assistència que l’artista requereixi durant el dia a dia a través d’un grup de Telegram. A banda, una persona de la junta podrà fer el seguiment, si els artistes ho requereixen. També hi haurà una reunió de valoració final del projecte.
Període de la residència: De l’1 de setembre al 31 de desembre de 2023
Resolució de la convocatòria: 15 de juliol de 2023, a les nostres xarxes i al nostre web.
Jurat: la junta de la PAAC i l’equip de comunicació i coordinació.
Dotació: 2.000 € (impostos a banda i prèvia presentació de factura durant el mes desembre) per artistes individuals; 2.500 € (impostos a banda i prèvia presentació de factura durant el mes desembre) en cas de propostes col·lectives.
Projecte: Per l'avaluació de les candidatures se sol·licita:
- Document explicatiu del projecte que es presenta. Es recomana incloure material visual que pugui servir per entendre i contextualitzar la proposta. (Un full màxim de text en cas que sigui escrit, 5 min màxim en cas que sigui vídeo)
- Curriculum (Un full màxim)
Termini i presentació de sol·licituds: Aquests documents s'han d'enviar a: paac@paac.cat abans del 22 de juny a les 13 h. Rebreu confirmació de rebuda. Si teniu dubtes també podeu escriure a comunicacio@paac.cat. Reunió informativa: 14 de juny de 10 a 11 h a https://meet.jit.si/PAAC.