• Menú
 • Torna enrere
  Qui som?

  Luther Blissett: carnet n. 528

  Treballadora cultural
  Luther Blissett: carnet n. 528

  Si ets persona sòcia de la PAAC, envia'ns la teva info (500 càracters màx amb espais) i una foto i la pujarem a l'apartat "Qui som", com Luther Blissett ;)

  Luther Blissett és un pseudònim col·lectiu emprat, des de 1994, per un grup indeterminat d'artistes, activistes i "performers" europeus i nord-americans. Han estat ideològicament etiquetats com a marxistes autònoms i altermundistes. Tanmateix, són difícils de classificar, ja que també se'ls considera post-situacionistes i llibertaris. El moviment està relacionat amb el sabotatge informatiu i amb l'anomenat "escamot de la comunicació"; segueix la perspectiva crítica de l'anàlisi dels mitjans de comunicació de masses.

  El nom té un origen encara envoltat de misteri; segons sembla, es correspon amb el nom d'un futbolista jamaicà que va ser davanter-centre del Milà. Aquest jugador va patir el menyspreu de l'afició per la seua suposada manca d'ànim i eficàcia en el terreny de joc.

  El moment àlgid del Luther Blissett va ser el període situat entre l'any 1994 i el 1999, al context del "Luther Blissett Project", quan la identitat múltiple ja podia enregistrar-se per tota la xarxa, tant a Europa com als EUA.