• Menú
 • Torna enrere
  publicacions

  Textus

  Agost de 2020: dotze artistes reflexionen al voltant del paper de l’artista a partir del l'article 2 dels estatuts de la PAAC, quin és el paper de l'artista en el mercat professional, quins són els límits entre institució i mercat, com podem imaginar altres maneres d'organitzar-nos, de combatre el precarietat, què queda als marges de la institució... A aquestes i altres preguntes intentem respondre. 
  Textus

  “Escric un correu electrònic per convocar presències que em ressonen, de diferents maneres, com a valuoses per a aquesta iniciativa col·lectiva. No és una tasca messiànica ni un nou evangeli xeno, ni pretén ser condescendent ni de fàcil digestió per a estructures heteropatriarcals. La nostra vulnerabilitat ens protegeix. Però això només és visible amb la perspectiva adequada.”

  Així comença Alba Mayol Textus, la nostra publicació que vol ser un conjunt de textos d’un grup de veus heterogeni, aportacions des de les quals pugui sorgir un primer corpus teòric interseccional, no normatiu, no jeràrquic.

  La diferència, el punt en comú. L’escriptura com un camp obert, sense regles ni paràmetres preestablerts per parlar sobre qüestions que ens preocupen com el treballador de la cultura com a actor socioeconòmic, la relació cultura-ideologia, la cosa pública i la institució, comunitat/s, suport mutu, mercat, precariat i estratègies de subversió, artwashing, posar el cos i altrxs.

  Hi participen:

  iki yos piña narváez funes, Itziar González Virós, Lara García Díaz,Lucía Egaña, Mafe Moskito, Nancy Garin, Pablo España / Luis Navarro, Tere Badia, Toni Navarro, Yessi Perse; disseny i maquetació de Blanca Crovetto;

  Coberta de Yessi PERSE

  Tipografia de Charlotte Rohde

  Traducció i correcció d’ Alba Mayol i Rubén Verdú.

  Edició trilingüe català, castellà, anglès i prefaci a cura d'Alba Mayol.

  Imprès a Impresum de València.
  ISBN 978-84-09-17655-7
  2020

  Amb l'aportació econòmica de l'Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

  Envia'ns un correu a paac@paac.cat i t'informem com aconseguir TEXTUS